معرفی دستگاه های آزمایش خون

آزمایشهای خونی بهمنظور تشخیص و ارزیابی وضعیت سلامت افراد انجام میشود. این آزمایشها از دستگاههای متنوعی استفاده میکنند که هرکدام وظیفه خاصی دارند. در ادامه، به معرفی برخی از این دستگاهها میپردازیم:
- آنالایزر خون کامل (CBC Analyzer)
این دستگاه برای اندازهگیری تعداد و انواع سلولهای خونی، شامل سلولهای قرمز، سفید و پلاکتها، بهمنظور ارزیابی وضعیت عمومی سلامت بدن استفاده میشود. - آنالایزر هموگلوبین A1c (HbA1c Analyzer)
برای اندازهگیری سطح هموگلوبین A1c در خون، که نشاندهنده کنترل قند خون در طول 2 تا 3 ماه اخیر است، از این دستگاه استفاده میشود. - آنالایزر هورمون تیروئید (Thyroid Hormone Analyzer)
این دستگاه برای اندازهگیری هورمونهای تیروئیدی مانند T3، T4 و TSH استفاده میشود و در تشخیص مشکلات تیروئید کاربرد دارد. - آنالایزر آهن سرم (Serum Iron Analyzer)
این دستگاه برای اندازهگیری سطح آهن در خون و تشخیص اختلالات متابولیسم آهن مانند کمبود آهن یا هموکروماتوز استفاده میشود. - آنالایزر کلسترول (Cholesterol Analyzer)
این دستگاه برای اندازهگیری سطح کلسترول خون و ترکیبات آن مانند HDL و LDL بهمنظور ارزیابی خطر بیماریهای قلبی استفاده میشود. - آنالایزر آهن متصل به آلبومین (Transferrin Saturation Analyzer)
برای اندازهگیری تراکم آهن متصل به آلبومین در خون از این دستگاه استفاده میشود. - آنالایزر هورمونهای تیروئید (Thyroid Function Analyzer)
این دستگاه برای اندازهگیری هورمونهای تیروئید از جمله TSH، T3 و T4 در خون استفاده میشود. - آنالایزر هموستاز (Coagulation Analyzer)
این دستگاه برای اندازهگیری زمان لختگیری خون و تستهای لختگیری مانند PT و APTT بهمنظور ارزیابی عملکرد سیستم انعقادی خون استفاده میشود. - آنالایزر گازهای خونی (Blood Gas Analyzer)
این دستگاه برای اندازهگیری سطح گازهای خونی مانند اکسیژن و کربن دیاکسید بهمنظور ارزیابی وضعیت تنفسی و تعادل اسید و باز خون به کار میرود. - آنالایزر آهن تاتال (Total Iron Analyzer)
این دستگاه برای اندازهگیری مقدار کل آهن در خون استفاده میشود. - آنالایزر فراگلوکزامین (Fragile X Analyzer)
این دستگاه برای تشخیص متغیرهای ژنتیکی مرتبط با سندرم فراگلوکزامین، یک بیماری ژنتیکی نادر، به کار میرود. - آنالایزر مارکرهای توموری (Tumor Marker Analyzer)
برای اندازهگیری مارکرهای توموری مانند PSA (برای سرطان پروستات)، CA-125 (برای سرطان تخمدان) و CEA (برای سرطان روده) از این دستگاهها استفاده میشود. - آنالایزر هموگلوبین گلیکوزیله (Glycated Hemoglobin Analyzer – HbA1c Analyzer)
این دستگاه برای اندازهگیری هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) در خون بهمنظور مانیتور کردن وضعیت کنترل قند خون در دیابت استفاده میشود. - آنالایزر فشار خون (Blood Pressure Monitor)
این دستگاهها برای اندازهگیری فشار خون بیماران بهمنظور ارزیابی وضعیت قلب و عروق و فشار خون بیماران استفاده میشوند. - آنالایزر اسکنر اسپکتروفتومتری (Spectrophotometric Scanner Analyzer)
این دستگاهها برای اندازهگیری طیفهای نوری از نمونههای خون و در آزمایشهای شیمیایی برای تعیین میزان مواد مختلف در خون استفاده میشوند. - آنالایزر هماتوکریت (Hematocrit Analyzer)
این دستگاه برای اندازهگیری هماتوکریت (نسبت حجم سلولهای خونی به حجم کل خون) به کار میرود و برای تشخیص کمخونی و اختلالات خون مفید است. - آنالایزر تجزیه و تحلیل امپدانس (Impedance Analyzer)
این دستگاهها برای تشخیص و تعیین اندازههای مختلف سلولهای خونی، مانند تعداد سلولهای سفید و قرمز، استفاده میشوند. - آنالایزر تختخواب هماتولوژی (Hematology Bedside Analyzer)
این دستگاهها برای تشخیص سریع مشکلات هماتولوژیکی بیماران در محیطهای اورژانسی یا تخت بیمارستان به کار میروند. - آنالایزر ایمونوآسایش (Immunoassay Analyzer)
این دستگاه برای اندازهگیری مارکرهای بیماری و آنتیبادیها در خون، برای تشخیص بیماریهای خاص به کار میرود. - آنالایزر گروپ خونی (Blood Typing Analyzer)
این دستگاه برای تعیین گروه خونی (A، B، AB یا O) و فاکتور رزوس (Rh) بهمنظور تهیه خون مناسب در فرآیندهای نقل و انتقال خون استفاده میشود. - آنالایزر تعداد و نسبت نوعهای مختلف سلولهای خونی (CBC Analyzer)
این دستگاهها برای اندازهگیری تعداد و نسبت نوعهای مختلف سلولهای خونی مانند نوروفیل، ایزینوفیل، بازوفیل، لنفوسیت و غیره استفاده میشوند. - آنالایزر اکسیژن خون (Blood Oxygen Analyzer)
این دستگاهها برای اندازهگیری میزان اکسیژن در خون بهمنظور ارزیابی توزیع اکسیژن به اعضای بدن استفاده میشوند. - آنالایزر ترومبوپوئز (Thrombopoiesis Analyzer)
این دستگاه برای اندازهگیری توانایی بدن در تولید پلاکتها و تشخیص بیماریهای مرتبط با پلاکتها مانند ترومبوسیتوپنیا استفاده میشود. - آنالایزر هیستامین (Histamine Analyzer)
این دستگاه برای اندازهگیری میزان هیستامین در خون بهمنظور تشخیص آلرژیها و اختلالات آلرژیک به کار میرود. - آنالایزر آنزیمهای کبدی (Liver Enzyme Analyzer)
برای اندازهگیری فعالیت آنزیمهای کبدی مانند AST و ALT بهمنظور تشخیص مشکلات کبدی از این دستگاه استفاده میشود. - آنالایزر میزان کراتینین (Creatinine Analyzer)
این دستگاه برای اندازهگیری میزان کراتینین در خون بهمنظور ارزیابی عملکرد کلیهها و وضعیت کلی بدن به کار میرود. - آنالایزر D-dimer (D-dimer Analyzer)
این دستگاه برای اندازهگیری مقدار D-dimer در خون بهمنظور تشخیص اختلالات لختگیری خون و مشکلات لختهای مورد استفاده قرار میگیرد. - آنالایزر هموگلوبین مورد تایید (Hemoglobin A1c Certified Analyzer)
این دستگاه برای اندازهگیری دقیق هموگلوبین A1c بهمنظور کنترل دقیق قند خون در بیماران دیابتی به کار میرود. - آنالایزر فرکانس قلب (Electrocardiogram – ECG Analyzer)
برای رصد فعالیت الکتریکی قلب و شناسایی اختلالات قلبی مانند آریتمیها و بیماریهای قلبی از این دستگاه استفاده میشود. - آنالایزر آلرژی (Allergy Analyzer)
این دستگاهها برای تعیین حساسیت به مواد مختلف از جمله غذاها، گردهها، مواد شیمیایی و سایر آلرژنها بهمنظور تشخیص آلرژیها استفاده میشوند. - آنالایزر تومور مارکر (Tumor Marker Analyzer)
این دستگاهها برای اندازهگیری مارکرهای توموری مانند CA-125 (برای سرطان تخمدان)، PSA (برای سرطان پروستات) و CEA (برای سرطان روده) بهمنظور ارزیابی وضعیت بیماران مبتلا به سرطان استفاده میشوند. - آنالایزر فشار سنج (Blood Pressure Monitor)
این دستگاهها برای اندازهگیری فشار خون بیماران بهمنظور ارزیابی وضعیت قلب و عروق و فشار خون بیماران استفاده میشوند. - آنالایزر اکسیژن تراپی (Oxygen Therapy Analyzer)
این دستگاهها برای اندازهگیری میزان اکسیژن در خون و تنظیم میزان اکسیژن در فرآیند درمانهای اکسیژن تراپی به کار میروند.
عالیه ممنونم
خواهش میکنم، موفق باشید